Sposób przygotowania:
Wege kotleciki z soczewicy i pieczarek
Soczewicę płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy 2 szklankami zimnej wody i gotujemy 10-15 minut.
Pieczarki ścieramy na grubej tarce.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy aż się przyrumieni. Dodajemy pieczarki i smażymy aż woda odparuje.
Do miski przekładamy soczewicę, pieczarki z cebulą, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy, wyrabiamy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.
Smacznego:-)
Pieczarki ścieramy na grubej tarce.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy aż się przyrumieni. Dodajemy pieczarki i smażymy aż woda odparuje.
Do miski przekładamy soczewicę, pieczarki z cebulą, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy, wyrabiamy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.
Smacznego:-)