Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wegetariańska faszerowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryż ugotować na sypko. Papryki umyć, oczyścić, ściąć górę i wydrążyć gniazda nasienne.

Wegetariańska faszerowana papryka

Składniki:

Wegetariańska faszerowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańska faszerowana papryka
Ryż ugotować na sypko. Papryki umyć, oczyścić, ściąć górę i wydrążyć gniazda nasienne. Odrzucić zieloną część papryki i pokroić w kostkę resztę "przykrywki". Marchew, cebulę obrać i posiekać w kostkę. Dymkę i pieczarki pokroić w talarki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, podsmaż parę minut. Dodaj marchew, pieczarki, dymkę, paprykę i groszek. Na koniec wsyp ryż. Napełnij papryki farszem. W formie ułóż papryki, piecz 20 min. w temp. 180st. na koniec posyp serem i piecz jeszcze 10 min.