paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Wegetariański burger

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna propozycja na obiad lub kolację - co prawda nie sposób zjeść go elegancko, ale za to palce lizać!

Wegetariański burger Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariański burger

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański burger
Kotlety: kaszę jęczmienną i gryczaną ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ziemniaki ugotować i podusić. Wymieszać razem. Dodać jajko. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką papryką w proszku.

Uformować spłaszczone kotleciki. Bułki rozciąć, na spodach ułożyć ser topiony w plastrach. Podgrzać w piekarniku do roztopienia się sera. Na spodnią część bułki położyć kotleta, plasterki pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.

Górę bułki (od spodu) posmarować ketchupem i majonezem. Przykryć wcześniej przygotowaną bułkę. Smacznego!  
Wegetariański burger
Kasza jęczmienna, gryczana, ziemniaki i jajko to składniki kotletów.
Wegetariański burger
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
Wegetariański burger
Bułki przekroić na pół i na spód położyć ser.
Wegetariański burger
Cebulę i pomidora malinowego włożymy do środka.

Tagi:

kasza