Sposób przygotowania:
Wegetariański burger
Kotlety: kaszę jęczmienną i gryczaną ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ziemniaki ugotować i podusić. Wymieszać razem. Dodać jajko. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką papryką w proszku.
Uformować spłaszczone kotleciki. Bułki rozciąć, na spodach ułożyć ser topiony w plastrach. Podgrzać w piekarniku do roztopienia się sera. Na spodnią część bułki położyć kotleta, plasterki pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.
Górę bułki (od spodu) posmarować ketchupem i majonezem. Przykryć wcześniej przygotowaną bułkę. Smacznego!
Uformować spłaszczone kotleciki. Bułki rozciąć, na spodach ułożyć ser topiony w plastrach. Podgrzać w piekarniku do roztopienia się sera. Na spodnią część bułki położyć kotleta, plasterki pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.
Górę bułki (od spodu) posmarować ketchupem i majonezem. Przykryć wcześniej przygotowaną bułkę. Smacznego!