kazik121212

kazik121212

Kucharz
[Przepisów: 7]

węgierska zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotowć wywar z antrykota i jarzyn. Mięso pokroić w.....

węgierska zupa gulaszowa

Składniki:

węgierska zupa gulaszowa

 

  • kawałek antrykota wołowego na wywar
  • 500 g wołowiny bez kości
  • 4 cebule
  • 4 ziemniaki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 papryki
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście layrowe
  • 1/4 główki kapusty (białej lub 1/2 główki pekińskiej)
  • 2 łyżki oliwy z oliewk
  • 2 łużki przecieru pomidorowego
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz, sproszkowana ostra papryka

 

 

Sposób przygotowania:

węgierska zupa gulaszowa
Ugotowć wywar z antrykota i jarzyn. Mięso pokroić w kostkę i chwile podsmażyc na rozgrzanym tłuszczu, cebulę i czosnek posiekac, z papryki usunąć nasiona i pokroic w kostkę, dusić przez około 8-10min na patelni razem z miesem. do gąrącego wywaru dodać mięso i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować pod przykryciem na słabym ogniu przez około 45min. tuż przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawac z chlebem lub z grzankami. SMACZNEGO