VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Węgierski kociołek z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Syty i szybki pomysł na węgierski obiad. Wędzona papryka oraz węgierska przyprawa nadają daniu wyrazistości i niezwykłego smaku i zapachu.

Węgierski kociołek z kurczakiem

Składniki:

Węgierski kociołek z kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Węgierski kociołek z kurczakiem
Filet z piersi kurczaka kroimy w większą kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w piórka.

W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, szklimy cebulę. Dokładamy kurczaka i podsmażamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, marchewkę i pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Między czasie doprawiamy przyprawami: węgierską i wędzoną ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy do miękkości warzyw.