aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Węgierskie leczo wg aginaa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne lecho..................

Węgierskie leczo wg aginaa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Węgierskie leczo wg aginaa

 

Sposób przygotowania:

Węgierskie leczo wg aginaa
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbaskę i podsmażamy, aż do wytopienia się tłuszczu z mięsa. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Paprykę kroimy w cienkie paseczki i wkładamy do garnka na rozgrzany tłuszcz. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po 15 minutach dodajemy sparzone i obrane ze skórki kawałki pomidorów i pokrojoną cukinię. Na koniec dodajemy mięso z cebulką. Dusimy ok. 30 minut. Przyprawiamy chilli, słodką papryką, tymiankiem, solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 20 minut.
Węgierskie leczo wg aginaa
podsmazamy boczek wraz z kielbaską
Węgierskie leczo wg aginaa
do papryki dodajemy cukinie
Węgierskie leczo wg aginaa
mieszamy
Węgierskie leczo wg aginaa
dodajemy przyprawy na samym koncu