Sposób przygotowania:
Węgorz z cytryną.
Węgorza wypatroszyć,opłukać,osuszyć i pokroić na osiem kawał-
-ków.Obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni rybę z obu stron przez 10 min.Cytryny umyć,obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki.
Pieczarki oczyścić i opłukać,pokroić na plasterki,skropić sokiem
z cytryny.Węgorza przełożyć do rondla,dodać łyżkę oleju,usmażyć na nim pieczarki,a następnie przełożyć je wraz z cząstkami cytryny do węgorza,doprawić sola,cukrem,pieprzem.Dodać masło i zagotować całość,zaprawić śmietaną,podgrzać.Podawać z ziemniakami z wody.
-ków.Obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni rybę z obu stron przez 10 min.Cytryny umyć,obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki.
Pieczarki oczyścić i opłukać,pokroić na plasterki,skropić sokiem
z cytryny.Węgorza przełożyć do rondla,dodać łyżkę oleju,usmażyć na nim pieczarki,a następnie przełożyć je wraz z cząstkami cytryny do węgorza,doprawić sola,cukrem,pieprzem.Dodać masło i zagotować całość,zaprawić śmietaną,podgrzać.Podawać z ziemniakami z wody.
szalonamonia