czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Wiejska prażonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie wymyśliliśmy razem z mężem. Każdy dodał od siebie coś ulubionego i powstał bardzo pyszny obiad:)

Wiejska prażonka

Składniki:

Wiejska prażonka

 

Sposób przygotowania:

Wiejska prażonka
Kiełbasę obrać, pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać paprykę oczyszczoną i pokrojoną w kostkę, smażyć ok. 5 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Dodać do kiełbasy. Podlać wodą. Dodać przyprawy, smażyć ok. 40 min pod przykryciem, często mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec zaciągnąć mąką z odrobiną wody. Całość doprawić do smaku.

Tagi:

kielbasa