Sposób przygotowania:
Wiejski kociołek z kaszą
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy w garczku na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy i podsmażamy. Pieczarki kroimy niedbale i dodajemy do kiełbasy i cebuli. Po około 10 minutach dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Doprawiamy.
W osobnym garczku gotujemy kaszę jęczmienną. Dodajemy ją do sosu. mieszamy.
W osobnym garczku gotujemy kaszę jęczmienną. Dodajemy ją do sosu. mieszamy.
![Wiejski kociołek z kaszą Wiejski kociołek z kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiejski-kociolek-z-kasza-162321.jpg)
![Wiejski kociołek z kaszą Wiejski kociołek z kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiejski-kociolek-z-kasza-162322.jpg)
![Wiejski kociołek z kaszą Wiejski kociołek z kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiejski-kociolek-z-kasza-162323.jpg)