Sposób przygotowania:
Wielbłąd
Białka utrzep z cukrem na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj żółtka. Po trochu mleko, wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i olej. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao.
Wlej do blachy ciemną i jasną masę. piec ok. 45 min. Mleko zagotuj z kasząmanną i ostudż gdy zgęstnieje. Do ostudzonej, gęstej masy dodaj masło i cukier. Dokładnie zmiksuj. Ciasto przekrój na pół. Nałóż masę na i przykryj drugą częścią.
Smacznego!;)
Wlej do blachy ciemną i jasną masę. piec ok. 45 min. Mleko zagotuj z kasząmanną i ostudż gdy zgęstnieje. Do ostudzonej, gęstej masy dodaj masło i cukier. Dokładnie zmiksuj. Ciasto przekrój na pół. Nałóż masę na i przykryj drugą częścią.
Smacznego!;)
msewka
teresa.rembiesa
małgosia7902
Mirka227
5!
małgosia7902