Sposób przygotowania:
Wielkanocna pieczeń z papryką
Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Mięso urobić, dodać podsmażoną cebulę, rozkłócone jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Na koniec dodać wszystkie przyprawy, czyli: rozmaryn, tymianek, gałkę muszkatołową, słodką i ostrą paprykę oraz przyprawę do pasztetu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, następnie sparzyć wrzątkiem. Do keksówki wyłożonej folią aluminiową nałożyć trochę mięsnego farszu, ułożyć paski kolorowej papryki, przykryć mięsem i ponownie ułożyć paski papryki. Postępować tak, aż się skończą składniki. Ostatnią warstwę powinno stanowić mięso. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Ostudzić i kroić w plastry.
marietta
czekoladka_m