Sposób przygotowania:
Wielkanocna pisanka warstwowaKrok 1
Do misy wsypujemy odmierzoną i przesianą mąkę( pszenną i krupczatkę) w raz z proszkiem do pieczenia. Wbijamy cztery żółtka, wsypujemy ksylitol( cukier brzozowy który możemy zastąpić cukrem).
Masło rozpuszczamy i schłodzone dodajemy do składników. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na 1 godz do schłodzenia.
Krok 2
Ciasto schłodzone dzielimy na cztery części i wałkujemy. Przykładamy szablon i wycinamy pisanki( wyjdą cztery szt).
Pieczemy po 2 szt w 170 stopniach koło 15-20 minut. Po upieczeniu nasze pisanki chłodzą się.
Krok 3
1 blat przekładamy nadzieniem z kukułki
2 blat nadzienie dwie porzeczki
3 blat nadzienie z kiwi
boki smarujemy nadzieniem pomarańczowym
marietta
lalunia
Super , że się podoba :)
balbionka
lalunia
Na pewno wyjdzie ci super ciasto. Również życzę wesołych świąt i suchych hihi