aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Wielkanocny barszcz biały 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i szybki barszcz biały

Wielkanocny barszcz biały 4

Składniki:

Wielkanocny barszcz biały 4

 

  • 1 opakowanie barszczu białego "Winiary"
  • 2 białe kiełbasy
  • kawałek boczku wędzonego (około 15 dkg)
  • 2,5 łyżki śmietany 18%
  • 2 jajka
  • do smaku: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wielkanocny barszcz biały 4
Boczek oraz białą kiełbasę opłukać, włożyć do garnka i zlać 1,5 litra wody. Ugotować. Następnie wyjąć i pokroić na kawałki, wrzucić do wywaru. Barszcz biały w proszku wymieszać w szklance zimnej wody. Mieszaninę wlać do wywaru. Wymieszać i gotować na małym ogniu około 10 minut. Barszcz zabielić śmietaną i doprawić do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Barszcz podawać z jajkami.