Sposób przygotowania:
Wielkanocny wieniec Sarenki
Jajka ubic z cukrami na puch, dodac miekka margaryne, dobrze polaczyc na gladka mase, ciagle miksujac, po trosze dodawac przesiana make z proszkiem oraz budyn (smak proszku do pieczenia nie jest wyczuwalny, ciasto jest bardzo geste, stad ta ilosc proszku). Banany rozgniesc widelcem i zmiksowac z jogurtem. Wszystkie skladniki dokladnie polaczyc miksujac. Forme na wieniec natluscic i posypac maka, po czym wylozyc ciastem. Ciasto wlozyc do rozgrzanego piekarnika i piec 50-55 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzic, wyjac delikatnie z formy i polukrowac. Lukier przygotowujemy z cukru pudru, dobrze wymieszanego z lekko podgrzanym sokiem z cytryny i odrobina kurkumy. Babka jest wilgotna, smaczna i aromatyczna.
PREZES_oz
DOBRY PRZEPIS. POLECAM !!!!!!!!!!!!!
A.B.
zewa
msewka
Jojo
luna
eli_555
msewka
Sarenka
Ewa mam nadzieję, że wyjdzie pyszny, trzymam kciuki :))))