Sposób przygotowania:
Wielowarzywna zupa z mięsemprzygotowania
Warzywa obieramy. Mięso kroimy w niedużą kostkę, przygotowujemy przyprawy.
smażenie
Mięso obsmażamy na oleju z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i suszonych grzybków. Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu 30 minut.
smażenie
Pora kroimy w talarki, cebulę w kostkę - przesmażamy.
smażenie
Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy sporą ilość słodkiej, sproszkowanej papryki i odrobinę chili- smazymy jeszcze 2 minuty.
krojenie
3 ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, a jednego dość drobno siekamy – drobno pokrojony ziemniak rozgotuje się i zagęści nieco zupę. Marchewki kroimy w kostkę, podobnie robimy z selerem, cukinią oraz kalarepą.
gotowanie
Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz pomidory.
gotowanie
Dodajemy również smażoną z porem cebulke.
gotowanie
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.