Sposób przygotowania:
Wieniec ananasowo-truskawkowy.
Miękką margarynę zmiksować z solą,cukrem i cukrem waniliowym.
Miksując dodawać po 1 jajku.Następnie stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem i dolewać mleka z rumem.
Formę do pieczenia okrągłą z kominem o średnicy ok.25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Wyłożyć ciasto.Rozłożyć na wierzchu plastry ananasa.W środek każdego krążka włożyć truskawkę.Resztę truskawek poukładać dookoła.
Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (termoobieg) ok.1 godziny.Można oprószyć np. cukrem pudrem.
Miksując dodawać po 1 jajku.Następnie stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem i dolewać mleka z rumem.
Formę do pieczenia okrągłą z kominem o średnicy ok.25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Wyłożyć ciasto.Rozłożyć na wierzchu plastry ananasa.W środek każdego krążka włożyć truskawkę.Resztę truskawek poukładać dookoła.
Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (termoobieg) ok.1 godziny.Można oprószyć np. cukrem pudrem.