Sposób przygotowania:
Wieniec bananowo-orzechowy
Orzechy wloskie poszatkowac na bardzo drobno. Jajka utrzec z cukrem wanilinowym, polowa szklanki cukru i maslem na jasnobrazowa piane (maslo musi byc plynne ale chlodne). Banany obrac, zmiazdzyc widelcem, skropic sokiem z cytryny, dodac pozostaly cukier, jogurt , wymieszac lyzka i zmiksowac do uzyskania w miare gladkiej masy. Make nalezy przesiac z soda i proszkiem. Do masy jajecznej, mieszajac za pomoca lyzki, dodawac porcjami mase bananowa. Po polaczeniu obydwu mas, dodawac w ten sam sposob make. Na koniec dodac olejek (aromat) migdalowy i orzechy wloskie po czym dobrze wymieszac. Forme do pieczenia wysmarowac tluszczem i opruszyc bulka lub maka, rozgrzac piekarnik. Piec 40-50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu, pozostawic ciasto do przestygniecia. Na wierzch powtykac orzechy laskowe. Ciasto polac polewa czekoladowa lub orzechowa.
Pyza
kinga
jovi
A.B.
misia53
msewka
Laurowy nie,bo nam Sarenka spocznie na laurach.A tu trzeba nowe rzeczy wymyślać.5 oczywiście.
misia13
iwi69