Sposób przygotowania:
Wieniec czekoladowo-kawowy
Utrzec margaryne, dodajac stopniowo cukier i jaja. Make dokladnie przesiac z proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym i kakao, dodac do margaryny, polaczyc z ostudzona kawa, aromatem rumowym, dokladnie wymieszac. Forme do pieczenia, natluscic i posypac maka, wlac ciasto i wygladzic powierzchnie. Wstawic do rozgrzanego piekarnika i zapiekac ok 50-60 minut w 180-190 stopniach. Po ostygnieciu, wyjac ciasto z formy. W rondelku rozpuscic maslo, dodac polamana czekolade, dobrze polaczyc skladniki i wylac ciepla polewe na wieniec. Posypac uprazonymi z cukrem wanilinowym platkami migdalowymi, Smak babki mozna urozmaicic skorka pomaranczowa lub posiekanymi bakaliami, tj. figi suszone, daktyle czy rodzynki.
luna
jaNina
iwi69
góralka
msewka
bernika
Sarenka
kinga
pocztylion2221
IkaJ
reniferek
A.B.