MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 260]

Roladki ze szpinakiem i camembertem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem i camembertem, w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem

Roladki ze szpinakiem i camembertem

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i camembertem

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i camembertem
Schab dzielimy na dwa kawałki, obsypujemy pieprzem i ubijamy. Camemberta tniemy na 6 kawałków. Na plastrach schabu układamy liście szpinaku, ser, posypujemy ziołami, i odrobiną wegety. Zwijamy w roladkę, i owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę - gotujemy ok 40 minut. Śmietanę wlewamy na patelnię, dodajemy pieprz i wegetę - podgrzewamy. Szczypiorek i czosnek drobno siekamy - dodajemy do sosu. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy na patelnię roladki - i podgrzewamy je co jakiś czas obracając. Gotowe przekrawamy na pół i układamy na talerzu.