luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Wieprzowina w chrzanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniala aromatyczna wieprzowina w chrzanie na obiad.

Wieprzowina w chrzanie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wieprzowina w chrzanie

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w chrzanie
Mięso pokroić na plastry, tłuszcz rozgrzać, położyć plastry i przyrumienić z obu stron, dodać pokrojony czosnek, chrzan i przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok pół godziny, dodać seler i pomidory obrane ze skórki. Dusić dalej ok 15 min. Na koniec podprawić mąką rozrobioną w mleku i dodać dużo szczypiorku. Podawać z kaszą gryczaną na sypko i warzywami z wody. lub sałatką.
Wieprzowina w chrzanie
Etap 1