Sposób przygotowania:
Wieprzowina po chińsku
Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić w cienkie plastry, a potem na paski. Wymieszać z mąką i solą. Sos sojowy rozprowadzić miodem, sokiem z limonki i wódką. Marchewkę obrać, pokroić w słupki lub plasterki. Cebulę obrać, przekroić na połowę, a potem pociąć na półtalarki. Czosnek posiekać. Imbir pociąć w słupki. Por oczyścić, pokroić w krążki. Bambus osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso, obsmażyć na dużym ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu osmażyć warzywa. Dodać wieprzowinę, chwilę przesmażyć. Wlać przygotowany sos, dusić 1 - 2 minuty. Od razu podawać.
junette
http://polki.pl/przyjaciolka_artykul,10022460.html
zauważyłam również nagminne plagiaty u Pani. Czy nie stać Panią na blender? Że nagminnie Pani kopiuje przepisy?