Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne wieprzowe mięsko w sosie czosnkowo-cebulowym.

Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym
Umyte mięso osuszyć, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondelka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Dodać do mięsa, dodać czosnek również pokrojony w plastry. Zalać 1.2 litra wody, zagotować. Dodać liście laurowe, pieprz w kulkach i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Sos przyprawić pieprzem, solą morską i kucharkiem. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką.
Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym
Do mięsa dodać cebulkę i czosnek, zalać wodą.
Wieprzowina w sosie czosnkowo-cebulowym
Sos przyprawić, zagęścić maką wymieszaną z zimną wodą.