goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Wieprzowina z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jedna z moich ulubionych wersji podania wieprzowiny. Na półmisku jest smacznie i kolorowo.

Wieprzowina z warzywami

Składniki:

Wieprzowina z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z warzywami
Mięso oczyszczamy, nacieramy przyprawami. Smażmy na oleju, następnie zalewamy bulionem i dusimy około 1 godzinę.
Cebule kroimy w piórka, marchew w paseczki. Na maśle podduszamy cebulę, następnie marchew. Warzywa przekładamy do mięsa. Pod koniec duszenia dodajemy rozmaryn.
Mięso kroimy w plastry, wykładamy na półmisek, obkładamy warzywami.