Sposób przygotowania:
Wieprzowina z warzywami i makaronem penn
Mięso pokroić w paski i posypać przyprawą 5 smaków. Odstawić na ok pół godziny.
Pokroić marchewkę w paski, odcedzić groszek i posiekać cebulę i czosnek.
W wooku rozgrzać tłuszcz dodać cebulę i czosnek przyrumienić nieco, dodać mięso i marchewkę. Smażyć mieszając ok 15 min.. dodać sos sojowy i imbirowy, doprawić do smaku cukrem i imbirem, smażyć jeszcze ok 10 min. od czasu do czasu mieszając. pod koniec dodać groszek i natkę pietruszki oraz selera.
Podawać z ugotowanym wcześniej makaronem penne.
Pokroić marchewkę w paski, odcedzić groszek i posiekać cebulę i czosnek.
W wooku rozgrzać tłuszcz dodać cebulę i czosnek przyrumienić nieco, dodać mięso i marchewkę. Smażyć mieszając ok 15 min.. dodać sos sojowy i imbirowy, doprawić do smaku cukrem i imbirem, smażyć jeszcze ok 10 min. od czasu do czasu mieszając. pod koniec dodać groszek i natkę pietruszki oraz selera.
Podawać z ugotowanym wcześniej makaronem penne.
bajtek
elzbieta8960
Natala1210