Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Wieprzowinka z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięciutkie mięsko, palce lizać ;)

Wieprzowinka z warzywami

Składniki:

Wieprzowinka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowinka z warzywami
Mieso pokroic jak na bitki,zabejcowac wpascie ze zmiazdzonego avocado,musztardy,soku z cytryny i polowy oliwy-troche posolic i popieprzyc i odsawic na bok na 20-30 min.Ziemniaki,marcew i papryke pokroic na grube kawalki,ulozyc w naczyniu zaroodpornym lub brytwannie,opruszyc sola,pieprzem i curry.Pokroic natki i kapuste(nie za drobno),mieso wylozyc na warstwe z ziemniakami i posypac zielenina i kapusta-lekko osolic i popieprzyc.Wierzch oblozyc cebula pokrojona w grube plastry osolic,popieprzyc,posypac curry i polac pozostala oliwa.Piec w piekarniku,pod przykryciem-temp.180-200*C(gora i dol)przez 45-60 min. Smacznego;)