Sposób przygotowania:
Wieprzowinka z warzywami
Mieso pokroic jak na bitki,zabejcowac wpascie ze zmiazdzonego avocado,musztardy,soku z cytryny i polowy oliwy-troche posolic i popieprzyc i odsawic na bok na 20-30 min.Ziemniaki,marcew i papryke pokroic na grube kawalki,ulozyc w naczyniu zaroodpornym lub brytwannie,opruszyc sola,pieprzem i curry.Pokroic natki i kapuste(nie za drobno),mieso wylozyc na warstwe z ziemniakami i posypac zielenina i kapusta-lekko osolic i popieprzyc.Wierzch oblozyc cebula pokrojona w grube plastry osolic,popieprzyc,posypac curry i polac pozostala oliwa.Piec w piekarniku,pod przykryciem-temp.180-200*C(gora i dol)przez 45-60 min. Smacznego;)
Mikrula
cherry
Mikrula
misia53