Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
Kapustę(można pokroić) zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Grzyby myjemy w ciepłej wodzie, zalewamy wrzątkiem i stawiamy do gotowania.
Gotujemy ok 30 min. Wyjmujemy z wywaru i dodajemy do kapusty.
Grzyby można pokroić.
Wywarem grzybowym podlewamy kapustę. Cebulę drobno kroimy i szklimy albo lekko rumienimy na patelni.
Oprószamy mąką mieszamy i dodajemy do kapusty.
W garnku wszystko mieszamy , doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Gotujemy ok 30 min. Wyjmujemy z wywaru i dodajemy do kapusty.
Grzyby można pokroić.
Wywarem grzybowym podlewamy kapustę. Cebulę drobno kroimy i szklimy albo lekko rumienimy na patelni.
Oprószamy mąką mieszamy i dodajemy do kapusty.
W garnku wszystko mieszamy , doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.