katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ot taka prosta, zwyczajna kapusta z grzybami..ale jej obecność na wigilijnym stole u nas jest obowiązkowa.

Kapusta z grzybami

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Kapustę(można pokroić) zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Grzyby myjemy w ciepłej wodzie, zalewamy wrzątkiem i stawiamy do gotowania.

Gotujemy ok 30 min. Wyjmujemy z wywaru i dodajemy do kapusty.

Grzyby można pokroić.

Wywarem grzybowym podlewamy kapustę. Cebulę drobno kroimy i szklimy albo lekko rumienimy na patelni.

Oprószamy mąką mieszamy i dodajemy do kapusty.

W garnku wszystko mieszamy , doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.