Sposób przygotowania:
Wigilijny barszcz z wędzoną śliwką
Do garnka wrzuć obraną marchewkę, pietruszkę, korzeń selera i łodygę pora, oraz opaloną na ogniu cebulę, całość zalej zimną wodą. wszystko razem gotuj przez 40min, tak powstały wywar przelej przez sitko.
Obrane i pokrojone w mniejsze kawałki buraczki zalej gorącym wywarem, dodaj grzyby, śliwki, przekrojone jabłko, czosnek, oraz zioła i przyprawy.
Barszcz gotuj na wolnym ogniu bez przykrywki przez 15min, po tym czasie zdejmij go z ognia i dopraw solą, pieprzem, octem, cukrem i czosnkiem.
Po 30min od zestawienia z ognia barszcz jest gotowy.
Obrane i pokrojone w mniejsze kawałki buraczki zalej gorącym wywarem, dodaj grzyby, śliwki, przekrojone jabłko, czosnek, oraz zioła i przyprawy.
Barszcz gotuj na wolnym ogniu bez przykrywki przez 15min, po tym czasie zdejmij go z ognia i dopraw solą, pieprzem, octem, cukrem i czosnkiem.
Po 30min od zestawienia z ognia barszcz jest gotowy.
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka