Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Wigilijny karp Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Karpia nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Każdy domownik go uwielbia.

Wigilijny karp Ilony

Składniki:

Wigilijny karp Ilony

 

Sposób przygotowania:

Wigilijny karp Ilony
Karpia dzielimy na części i moczymy w zimnej wodzie. Następnie obkładamy go plasterkami cytryny. Po 3- 4 godzinach nacieramy go solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstawiamy na kolejną godzinę. Po upływie tego czasu panierujemy porcje karpia w jajku i bułce tartej. Smażymy rybę na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym.

Tagi:

jajko tarta jajka