Sposób przygotowania:
Winogronowa fantazja
Margarynę z cukrem utrzeć na puch, dodając po 1 jajku ciągle ucierając. Do utartej masy wsypać wymieszane i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Blachę posmarować margaryną i na dno dać papier, wyłożyć ciasto i wyrównać powierzchnię. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 30 minut (na złoty kolor). Ciasto wyjmujemy z blaszki, usuwamy papier i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jabłka przekładamy do dużego szerokiego garnka i zalewamy ok. ½ l musu winogronowego, wsypujemy cukier. Gotujemy 2-3 minuty. W pozostałym musie rozrabiamy budynie i gotujemy budyń z jabłkami i musem. Ciepły budyń winogronowy wykładamy równomiernie na ciasto, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan-fixami na sztywno i wykładamy na zimny budyń. Na śmietanie zaznaczamy 36 kawałków ciasta i na każdym kładziemy 1 winogrono, 1 liść czekoladowy i ozdabiamy polewą czekoladową. SMACZNEGO!
zuzi
edytaha
jaNina
weranda
marietta