mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Wiosenna zapiekanka z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajne, lekkie, sycące danie

Wiosenna zapiekanka z warzyw

Składniki:

Wiosenna zapiekanka z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zapiekanka z warzyw
Fenkuł oczyścić, umyć i pokroić w ósemki. Cebule obrać, umyć i pokroić w ósemki. Pomidorki umyć i osuszyć. Bakłażana i cukinie umyć i pokroić w grube plasterki. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać, umyć. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim fenkuł, cebule, pomidorki, bakłażana, cukinie, papryki. Pomiędzy warzywa ułożyć czosnek i rozmaryn. Pokropić pozostałą oliwą i posypać solą i peprzem. Zapiekać 10minut. Warzywa przewrócić na drugą stronę, zapiekać 15minut. Podawać na gorąco od razu po przygotowaniu.