Inspirowane Smakiem

Inspirowane Smakiem

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

SUPERPRZEPIS

Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dla dzieci zmora, a dla dorosłych niebo w gębie, czyli pyszna zupa sezonowa.

Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem

Składniki:

Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem
Szczaw umyć i pokroić. Rozgrzać na patelni masło i poddusić warzywo, aż będzie zwiędnięte.Przygotować rosół, dodać do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw.Szczaw zblendować i dodać do zupy. Dolać śmietanę, zamieszać, aż zupa będzie jednolita. Zmniejszyć ogień.Oddzielnie ugotować jajka, pokroić w ćwiartki. Dodawać już do zupy nalanej na talerz.