Sposób przygotowania:
Wiosenna zupka jarzynowa
Na początku gotujemy wywar rosołowy na porcjach rosołowych. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plastry lub paski. Brokuła myjemy, kroimy w mniejsze brokuły. Kalafiora myjemy, kroimy w mniejsze kalafiorki. Fasolkę obieramy, myjemy i kroimy na pół. Czerwoną paprykę myjemy, kroimy w paski. Jak porcje będą pogotowane wrzucamy wszystkie warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, fasolka żółta szparagowa, brukselki, czerwona papryka) i Vegetę, mieszamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę, myjemy. Po ok. 10-15 minutach wrzucamy ziemniaki. Przyprawiamy - wsypujemy Vegetę, sól i pieprz. Zaprawiamy mąkę ze śmietaną. Na koniec wrzucamy koper i wlewamy sok z cytryny i przez chwilę jeszcze gotujemy. Smacznego :)