Sposób przygotowania:
Wiosenne klopsiki
Mięso mielone dajemy do miski. Cebulkę obieramy i siekamy, podsmażamy ja na łyżce mała. Dodajemy do mięsa. Mieszamy, wbijamy jajko. Doprawiamy solą , pieprzem, papryką słodką i wyciśniętym czosnkiem do smaku. Dodajemy tartą bułkę tyle, aby mięso było dość gęste i dało się formować w kulki.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce duże oczka to samo robimy z pietruszką. Paprykę czerwoną kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa podsmażamy na masełku. Solimy do smaku i odstawiamy.
W garnku z osolona wodą gotujemy uformowane z mięsa kulki. Ugotowane wyciągamy łyżką cedzakową.
Wodę po gotowaniu klopsików dolewamy do podsmażonych warzyw. Zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Zaciągamy śmietaną 30 % z łyżką mąki.
Zagotowujemy i wkładamy ugotowane klopsiki. Na koniec dajemy pokrojony szczypior.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce duże oczka to samo robimy z pietruszką. Paprykę czerwoną kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa podsmażamy na masełku. Solimy do smaku i odstawiamy.
W garnku z osolona wodą gotujemy uformowane z mięsa kulki. Ugotowane wyciągamy łyżką cedzakową.
Wodę po gotowaniu klopsików dolewamy do podsmażonych warzyw. Zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Zaciągamy śmietaną 30 % z łyżką mąki.
Zagotowujemy i wkładamy ugotowane klopsiki. Na koniec dajemy pokrojony szczypior.