agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Wiosenne tagliatelle

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wiosenne tagliatelle z kurczakiem i świeżym szpinakiem. Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut.

Wiosenne tagliatelle Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenne tagliatelle

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne tagliatelle
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie , pierś z kurczaka umyć osuszyć pokroić w większą kostkę. W głębszej patelni roztopić masło, wrzucić kurczaka, oprószyć mąką, solą i pieprzem. Wymieszać i obsmażyć. Podlać gorąca wodą , wymieszać jeżeli powstaną jasiek grudki i wlać śmietanę. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Z liści szpinaku oderwać ogonki , opłukać i osuszyć.Pomidory przekroić na pół. Dosłownie na minutę przed podaniem na makaron dodać do kurczaka warzywa. Będą one dalej jędrne i bardzo smaczne. Gotowym sosem polać makaron. Smacznego:)
Wiosenne tagliatelle
kurczaka pokroić w kawałki obsmażyć dodać śmietanę
Wiosenne tagliatelle
pomidory pokroić na pół ze szpinaku oderwać ogonki
Wiosenne tagliatelle
dosłownie minutę przed podaniem do sosu dodać warzywa