iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny pstrąg

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pomysł na szybki zdrowy obiadek na przywitanie wiosny. Smakuje pysznie dużo witamin , energii i kolorów .

Wiosenny pstrąg

Składniki:

Wiosenny pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny pstrąg
Pstrąga myjemy osuszamy w środku solimy i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę gotujemy. Pora kroimy w plasterki. Na maśle klarowanym podsmażamy por. Zalewamy martini. Redukujemy alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Ugotowana marchewkę odcedzamy i podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pstrąga podajemy polanego sosem porowym , obok kładziemy marchewkę .

Tagi:

pstrąg