iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny śledzik z pomidorami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wiosenny świeży śledzik z pomidorami i ziołami - kolendrą i pietruszką.

Wiosenny śledzik z pomidorami

Składniki:

Wiosenny śledzik z pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny śledzik z pomidorami
Śledzie myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowy. Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę z każdej strony pomidorami. Posypujemy solą morską i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 20 min w 200 stopniach. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy pokrojona kolendrą i natką pietruszki.