Sposób przygotowania:
Wiśniowy placek z kruszonką
Tłuszcz wyrabiamy wraz z mąką, żółtkiem, cukrem i cynamonem na jednolitą masę. Tłuścimy dno tortownicy i wylepiamy je 2/3 naszego wyrobionego ciasta. Odsączamy wiśnie bądź myjemy i wyciągamy pestki.
Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, żółtkami i skórką cytrynową. Mase należy wymieszać z grysikiem (kaszką manna) i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy. Należy przemieszać je wraz z masą twarogową. Wiśnie rozłożyć na cieście przykryć je masą. Resztę ciasta rozdrobnić na kruszonkę i posypać nią powierzchnię placka.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przezgodzinę w termoobiegu i 175C.
Wystudzić i zjeść :)
Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, żółtkami i skórką cytrynową. Mase należy wymieszać z grysikiem (kaszką manna) i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy. Należy przemieszać je wraz z masą twarogową. Wiśnie rozłożyć na cieście przykryć je masą. Resztę ciasta rozdrobnić na kruszonkę i posypać nią powierzchnię placka.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przezgodzinę w termoobiegu i 175C.
Wystudzić i zjeść :)