Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Włócznik z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

efektownie wygląda, przepis z zeszłorocznych wakacji

Włócznik z koperkiem

Składniki:

Włócznik z koperkiem

 

  • 6 filetów z włócznika
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki młodego świeżego koperku
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka listków bazylii do ozdoby
  • 2-3 plasterki pomidora do ozdoby
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Włócznik z koperkiem
Filety delikatnie oprószyć sola i pieprzem oraz posmarować olejem. Podpiec je na ruszcie opalanym węglem drzewnym (zima w piekarniku) po 6-7 minut z każdej strony na każde 2 1/2 cm grubości mięsa ryby.
Zmieszać razem koperek, masło i sok z cytryny.
Gdy filety są już upieczone tuż przed podaniem skropić je przygotowaniem sosem, udekorować pomidorami i bazylią.
Smacznego