Sposób przygotowania:
Wołowe kulki w sezamie
W misce połącz mielone mięso z czosnkiem, imbirem i pieprzem, sherry, sosem sojowym, olejem sezamowym, jajem i mąką kukurydzianą. Dokładnie wymieszać uderzając o brzegi miski co pozwala usunąć nadmiar powietrza z mięsnej masy. Podziel ją na 18 części formując kulki. W woku rozgrzej olej do około 180 stopni. Wrzucaj po 6 kulek jednocześnie i smaż na złotobrązowy kolor. Wyjmij i ułóż na ręczniku papierowym do odcieknięcia nadmiaru tłuszczu. Wymieszaj składniki sosu i odstaw na bok. Odlej olej z woka, po czym wlej do niego składniki sosu. Mieszaj na niewielkim ogniu kilka sekund, a następnie wrzuć do niego kulki mięsne i nasiona sezamu. Wymieszaj wszystko dokładnie tak by sezam pokrył powierzchnię kulek. Wyłóż kulki na półmisek i podawaj.