Sposób przygotowania:
Wołowina.
Mięso dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Cebule czerwone obrać, polać zimną wodą, aby nie szczypały w oczy i pokroić na drobną kostkę. Z jednej cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z wodą , olejem, miodem oraz zgniecionym czosnkiem. Sos dokładnie pomieszać. Mięso doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą oraz przyprawą do mięsa i wymieszać. Mięso zalać zrobionym sosem i odłożyć do lodówki na całą noc.Mięso wyciągnąć z lodówki i odcedzić z sosu, a następnie smażyć z pokrojoną cebulą na rozgrzanej margarynie około 30 minut, dolać do mięsa sos i dusić jeszcze przez około 15 minut. Pory ( białe części ) dokładnie oczyścić i pokroić w nieduże paseczki, Por podsmażyć na rozgrzanej margarynie, a następnie dodać do mięsa i jeszcze dusić przez 30 minut, aż mięso będzie miękkie.