Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wołowina duszona z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć, pokrajać na małe kawałki, obsmażyć na patelni, przełożyć do rondla.

Wołowina duszona z ogórkami

Składniki:

Wołowina duszona z ogórkami

 

  • 500 g wołowiny bez kości
  • 3 cebule
  • 3 kiszone ogórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka estragonu
  • szczypta cukru
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowina duszona z ogórkami
Mięso umyć, pokrajać na małe kawałki, obsmażyć na patelni, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, połączyć z mięsem, dodać roztarty z solą czosnek i obrane, pokrojone w kostkę ogórki, posypać estragonem, podlać bulionem lub wrzątkiem, przykryć i gotować do miękkości. Doprawić cukrem i pieprzem. Przed podaniem posypać siekaną natka pietruszki.