evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Wołowina na Ostro z fasolą

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ostro ale smacznie.Polecam :-)

Wołowina na Ostro z fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wołowina na Ostro z fasolą

 

  • 1/2 kg polędwica wołowa
  • 4 duże pieczarki
  • 2 papryczki chili
  • 8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
  • 6 łyżek sos sojowy ciemny
  • 1 puszka fasoli konserwowej białej
  • 15g czosnek płatki podsuszane
  • 4 łyżki oliwa
  • 1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)

Sposób przygotowania:

Wołowina na Ostro z fasolą
Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli. Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie) Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe. Podajemy na gorąco z ryżem,obficie posypując natką pietruszki :) SMACZNEGO . . . . . .
Wołowina na Ostro z fasolą
Etap 1
Wołowina na Ostro z fasolą
Etap 2
Wołowina na Ostro z fasolą
Etap 3