Sposób przygotowania:
Wołowina po burgundzku
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć,osączyć i pokrajać w plastry.Boczek pokrajać w paski i obsmażyć.
Cebulę pokrajać na części i razem z mięsem zarumienić na tłuszczu,oprószyć mąką,dodać zmiażdżony czosnek,przecier z pomidorów,przyprawy,boczek,zalać winem tak,aby przykryć mięso.
Do wina można dolać połowę wody.Zabarwić sosem karmelowym,gotować pod przykryciem 2 godziny.Grzyby ( pieczarki) dokładnie umyć i osączyć.Zebrać tłuszcz z mięsa do rondelka,dodać grzyby i dusić około 20 minut.Podawać z mięsem posypane zieloną pietruszką.
Mięso dokładnie umyć,osączyć i pokrajać w plastry.Boczek pokrajać w paski i obsmażyć.
Cebulę pokrajać na części i razem z mięsem zarumienić na tłuszczu,oprószyć mąką,dodać zmiażdżony czosnek,przecier z pomidorów,przyprawy,boczek,zalać winem tak,aby przykryć mięso.
Do wina można dolać połowę wody.Zabarwić sosem karmelowym,gotować pod przykryciem 2 godziny.Grzyby ( pieczarki) dokładnie umyć i osączyć.Zebrać tłuszcz z mięsa do rondelka,dodać grzyby i dusić około 20 minut.Podawać z mięsem posypane zieloną pietruszką.