Sposób przygotowania:
Wołowina w białym winie i gorczycy
Mięso umyłam, wysuszyłam i pokroiłam w plastry grubości 1 cm, a następnie w 2-3 cm paseczki. Cebulę obrałam i pokroiłam w pióra. Pomidora sparzyłam i obrałam ze skóry. W rondlu rozgrzałam olej i podsmażyłam mięso, następnie dodałam cebulę i smażyłam razem – mieszając. Po ok. 5 minutach wlałam wino, po zredukowaniu płynu do połowy zmniejszyłam moc palnika. Dodałam suszone warzywa i przyprawy oraz musztardę, całość wymieszałam i zalałam wrzątkiem (ok. ½ cm powyżej poziomu mięsa). Pomidora podzieliłam na ćwiartki i włożyłam do rondla, na wierzchu położyłam kilka gałązek majeranku i dodałam sporą ilość grubo zmielonego pieprzu. Potrawę dusiłam na minimalnej mocy palnika pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny (do miękkości mięsa), pod sam koniec lekko posoliłam.