Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Wołowina w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawę podawać z ziemniakami

Wołowina w warzywach

Składniki:

Wołowina w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w warzywach
Cebulkę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oliwy.Mięso umyć i pokroić w kostkę wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć oprószyć solą, pieprzem, dodać cebule i czosnek, tymianek i listek laurowy. Wlać bulion, wstawić do piekarnika do 200 C i dusić jeszcze przez około 1,5 godziny. Po godzinie duszenia dodać do mięsa obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. 15 minut przed końcem sparzyć pomidory, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i dodać do potrawy następnie dodać usmażone pieczarki i wino.

Tagi:

wołowina