Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Wołowina z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienita brukselka z zielenina

Wołowina z brukselką

Składniki:

Wołowina z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z brukselką
Płuczemy mięso i kroimy na niewielkie kawałki. Pozbywamy sie zepsutych liści z brukselki i płuczemy w wodzie. Myjemy ziemniaki, obieramy, płuczemy i kroimy na duże kostki. W rondlu zalać mięso niewielką ilością wody i gotować 30 minut aż będzie miękkie. Następnie dodać do niego ziemniaki, brukselkę, pokrojoną w plasterki cebulę, rozkruszone kostki przyprawy do zup i gotujemy to pod przykryciem 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem dodać do potrawy tłuszcz, sól, szczyptę pieprzu, koper włoski i wymieszać, posypać zieleniną. Smacznego :)