Sposób przygotowania:
wołowina z chrzanem
Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Z każdego z nich staramy się wyjąć pestki. Wołowinę opłukujemy i staramy się pozbyć z niej żył. Oprószamy ją solą. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i na nim podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie zalewamy 150 ml wody i dusimy 1,5 godziny. Pamiętając aby garnek był przykryty i na niewielkim ogniu. Z jajek oddzielamy żółtka od białek i łączymy je z masłem łyżeczką soli i cukrem. Masa powinna być gładka. Kolejno dodajemy do niej bułkę i chrzan. Mięso po duszeniu nacinamy do 1/2 wysokości wzdłuż włókien aby powstała kieszeń. Po bokach nacięcia wykłądamy kieszeń plastrami cytryny a w środek władamy mieszankę z chrzanu. Mięso ponownie ląduje w garnku w którym się dusiło. Śmietanę mieszamy mąką i zalewamy nią mięso. tak dusimy jeszc15 min