evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Wołowina z fasolą i grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna rozpływająca się w ustach wołowinka mmm :-)

Wołowina z fasolą i grzybami

Składniki:

Wołowina z fasolą i grzybami

 

  • 500g wołowiny chudej (ja miałam z udżca)
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 puszka fasoli konserwowej białej
  • garść suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 500ml bulionu (ja miałam z kostki wołowy)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szczypta płatków chili (niekoniecznie jak ktoś nie lubi)
  • Przyprawy:
  • sol morska,pieprz swieżo mielone,przyprawa w płynie maggi

Sposób przygotowania:

Wołowina z fasolą i grzybami
Umyte i osuszone mięso kroimy w średnia kostkę.Do rondla dodajemy olej i wrzucamy wołowinę.Smażymy mieszając aż do odparowania wody jaka sie wytworzy.Jak już jej prawie nie będzie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek-smażymy do zeszklenia się cebulki. Następnie wlewamy bulion,dodajemy listek laurowy,suszone borowiki i dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości ,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wlewamy pomidory z puszki dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolę-całość mieszamy i trzymamy jeszcze na malutkim ogniu około 15 minut.Pod koniec gotowania doprawiamy,mieszamy i możemy podawać z ulubionymi dodatkami . . . .