Sposób przygotowania:
Wołowina z warzywami i imbirem
Mieszam wszystkie składniki marynaty. Mięso kroje w cienkie paski, zalewam połową marynaty i odstawiam na 15 minut. Cebulę, marchew i cukinię obieram, kroje w plasterki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroje w paski o długości około 3 cm. Dymki obieram i kroje w paski tej samej długości co papryka. Imbir obieram i siekam . Zamarynowane mięso obsmażam z obu stron na oleju. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku i przełkładam na talerz. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wykładam pokrojone warzywa, zalewam bulionem i dusze pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zmniejszam ogień, wlewam resztę marynaty i gotuje, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaje imbir, dusze minutę. Wykładam mięso, mieszam i pozostawiam na ogniu jeszcze 2 minuty.
jarek-energy
czerwona papryczka
Gość