Golden

Golden

Kucharz
[Przepisów: 15]

Wolowinka we wlasnym sosie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybko tanio,ostro jesli ktos lubi i obficie ..........

Wolowinka we wlasnym sosie

Składniki:

Wolowinka we wlasnym sosie

 

  • Konserwa wolowa we wlasnym sosie 300g
  • Groszek konserwowy pudliszki 240 g (bez zalewy)
  • Dwie srednie cebule
  • Pieczarki 20 g(9 srednich )
  • Pieprz,sol,vegeta,pieprz kajenski
  • papryka slodka i ostra

Sposób przygotowania:

Wolowinka we wlasnym sosie
Myjemy pieczarki i kroimy w plastry,dusimy okolo 15 min.
Kroimy cebule na plastry i dusimy na patelni,az bedzie miekka.Otwieramy konserwe(uwaga na paznokcie)Wykrajamy
zawartosc i kroimy wzdluz,potem w kostke.Dokladamy miesko do cebuli,pieczarki rowniez i dusimy okolo 10 minut
na malym ogniu.Dodajemy groszek i jeszcze 5 min.Pieprzymy solimy,dodajemy dwie lyzeczki vegety,pieprz kajenski,papryke slodka oraz ostra.Wrzucamy jakas zieleninke
dla kolorystyki i gotowe.Gdy jest zbyt gęste mozna dodac wody przegotowanej.Jedna osoba naje sie obficie ale w sam raz dla dwoch......

Tagi:

sosy beza bezy